home
English

 

 

ster
ogenschetsen1boomhuiskelteyesmactanslandscapetatanehwolf
ster
Over het werk

- Wat ik doe-

Vanwege mijn liefde voor sprookjes, mythen en sagen is veel van mijn werk fantasy gerelateerd. Maar ik doe veel meer – zo illustreer ik kinderboeken, teken ik strips en cartoons, ontwerp ik logo’s, geboortekaartjes en trouwkaartjes en maak ik historische en archeologische impressies.
Ook ben ik in de spellenwereld actief. Zo heb ik de illustraties en de vormgeving van het bordspel ‘Kraków 1325 AD’ voor mijn rekening genomen. Het spel werd genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2009 en inmiddels is een uitbreiding verschenen.

- Opmaak en ontwerp -
Mede door het maken van ‘Kraków 1325 AD’ heb ik ruime ervaring opgedaan met opmaak en vormgeving. Voor mij is het een natuurlijk voortvloeisel van het creatieve proces. Naast het drukklaar maken van kaarten en posters verzorg ik ook de opmaak van boekomslagen.

- Tekenlessen -

In mijn lessen begeleid ik de ontwikkeling naar een eigen stijl en een kritische zelfbeschouwing. Hierbij staan twee dingen centraal: tekenen en kijken. Voor een goede kunstenaar is een ontwikkeld oog minstens zo belangrijk als een kundige hand. In de praktijk betekent dat: veel natekenen en het nodige kunsthistorisch onderwijs ter ondersteuning. Voor meer informatie over beschikbaarheid, neem contact op per email.

www.melchiorvanrijn.nl

Melchior van Rijn - tekenaar en illustrator

Portfolio

Informatie

Nieuws

Contact