home
English

 

 

ster
ster
Over de tekenaar

- Tekenen en kijken -

Ik ben in eerste instantie tekenaar. Potlood en gum zijn misschien wel mijn favoriete tekenmaterialen. Of ik nu iets uitwerk in aquarel, acryl of een ander medium –voor mij is een goede tekening de basis van een goed kunstwerk. In de tekening probeer ik de essentie te pakken, en dat doe ik met aandacht voor sfeer en details.

In 2007 ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig tekenaar en illustrator, maar ik teken al van kinds af aan. Vooral door goed te kijken heb ik mezelf ontwikkeld. Kijken naar anderen leert je kritisch kijken naar jezelf en naar je eigen werk. Mijn studie kunstgeschiedenis was daar een fijn hulpmiddel bij - net als het doorploegen van stapels stripboeken in vroegere jaren overigens, om maar wat te noemen.

Mijn werk doet vaak sprookjesachtig aan en veel van mijn opdrachten zijn fantasy gerelateerd. Ik ben dan ook al sinds mijn prilste jeugd gafascineerd door sprookjes. Via Tolkien kwam ik later ook in aanraking met allerlei oude mythen en sagen als de Beowulf, de Edda of de Mabinogion. Een grote bron van inspiratie, net als de vele kunstenaars die zich met dit materiaal hebben bezig gehouden.
www.melchiorvanrijn.nl

Melchior van Rijn - tekenaar en illustrator

Portfolio

Informatie

Nieuws

Contact